Handels- og abonnementsbetingelser hos Dansk Amatør Teater og Scenekunst

Generelle oplysninger

Dansk Amatør Teater og Scenekunst (DATS)
Vindegade 34
5000 Odense C
CVR nr.: 33298013
Telefon: 74651103
Email: 
dats@dats.dk

Priser

Hos Dansk Amatør Teater og Scenekunst er alle priserne i danske kroner og angivet inkl. moms og afgifter. Der tages forbehold for udsolgte varer.

Medlems/kontingentvilkår

Medlemspriser vedtages på DATS’ generalforsamling og er i 2024 som flg:
Personligt medlem - 200, - kr. årligt
Gruppemedlem      - 500, - kr. årligt
Skolemedlem         - 500, - kr. årligt
Landsorg.medlem  - 750, - kr. årligt

 • Eventuelle ændringer i medlemspriser vedtages på den årlige generalforsamling i maj, hvortil alle medlemmer har gratis adgang.
 • Medlemskabet indebærer adgang til alle fordele hos DATS, så som adgang til generalforsamling, kurser, events, gratis og betalende deltagelse i arrangementer, adgang til at søge DATS’ støttepulje og DATS’ pulje for opførelsesafgifter m.m.
 • Det enkelte medlem eller medlemsgruppen har intet ansvar eller hæftelsesforhold som medlem.
 • Beløbet trækkes på det angivne kort eller via MobilePay og der fremsendes efterfølgende kvittering/faktura på den opgivne e-mailadresse.
 • Ved aftale om automatisk træk på betalingskort, kan aftalen nedlægges eller kortnummeret ændres, ved at du/I kontakter os på dats@dats.dk. Herefter fremsender vi et unikt link, hvor du/I kan se og ændre betalingsaftalen.
  Ved brug af linket kan du stoppe aftalen, ændre kreditkort på aftalen eller oprette en ny aftale.
 • Ønskes der ikke automatisk træk på kortet, vil der de efterfølgende år i januar blive udsendt opkrævning på den angivne mailadresse med mulighed for at betale via kontooverførsel eller FI-kort.
 • Medlemskabet/kontingentet gælder for det til enhver tid igangværende kalenderår, uanset hvornår på året aftale om medlemskab indgås, og medlemskabet fornyes automatisk d. 1. januar hvert år, medmindre det opsiges med gældende varsel.
 • Medlemskabet kan altid opsiges med virkning fra den indeværende betalingsperiode. Dog skal udmeldelse meddeles skriftligt senest d. 1. december i dét år, hvor medlemskabet ønskes stoppet ved årets udgang.
  Medlemskabet opsiges ved skriftlig meddelelse til
  dats@dats.dk

Betaling

Dansk Amatør Teater og Scenekunst modtager betaling med VISA-Dankort, VISA, VISA Electron, Mastercard, MobilePay, Bankoverførsel og FI-kort. Betalingen for fysiske varer vil først blive trukket på din konto, når varen afsendes. Andre betalinger for medlemskab, kurser, billetter og forsikringer trækkes når købet bekræftes. Alle beløb er i Danske kroner. Der tages forbehold for prisfejl og udsolgte/udgåede varer.

Levering

Dansk Amatør Teater og Scenekunst tilstræber at afsende indenfor 3-7 hverdage, bortset fra i påsken, uge 29 og 30 samt til jul, hvor sekretariatet holder ferielukket.
For øvrige varer som billetter, kursusdeltagelse, medlemskab og forsikringer hvor der ikke er tale om fysiske varer, vil der ikke finde forsendelse sted.
I stedet vil kunden modtage bekræftelse via e-mail.

Aflysning

 • DATS forbeholder sig retten til at aflyse kurser og events pga. manglende tilslutning.
  Hvilket betyder at såfremt det nødvendige antal deltagere ikke opnås, kan DATS ansvarsfrit opsige kurset/eventen. DATS underretter deltagerne om opsigelsen så hurtigt som muligt før kursus/eventstart.
 • Aflysning på grund af uundgåelige og ekstraordinære omstændigheder.
  DATS kan desuden ansvarsfrit aflyse arrangementet, hvis DATS er forhindret i at opfylde aftalen på grund af uundgåelige og ekstraordinære omstændigheder og DATS underretter deltagerne om aflysningen uden unødig forsinkelse.
 • Deltageren får i ovenstående aflysningssituationer de til formålet indbetalte beløb refunderet senest 14 dage efter aflysningen, og deltageren vil ikke have krav på erstatning.

Reklamationsret

Der gives 2 års reklamationsret i henhold til købeloven på vores fysiske varer. Vores reklamationsret gælder for fejl i materiale og/eller fabrikation. Du kan få varen repareret, ombyttet, pengene retur eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Reklamationen gælder ikke fejl eller skader begået ved forkert håndtering af produktet. Du skal reklamere i "rimelig tid" efter du har opdaget manglen/fejlen. Dansk Amatør Teater og Scenekunst vil dække returneringsomkostninger i et rimeligt omfang.
 

Ved returnering, reklamationer og benyttelse af fortrydelsesretten sendes til:
Dansk Amatør Teater og Scenekunst
Vindegade 34
5000 Odense C
Der modtages ikke forsendelser pr. efterkrav.

Refusion

Hvis der er tale om refusion, bedes du medsende bankoplysninger i form af reg.nr. og konto nr., så det aftalte beløb kan overføres. Disse oplysninger kan uden risiko oplyses pr. mail eller anden elektronisk form, da det ikke er følsomme oplysninger og kun vil blive anvendt til vores opfyldelse af refusionen.

Fortrydelsesret

Der gives 14 dages fuld fortrydelsesret på varer købt i vores webshop, herunder medlemskaber og forsikringer.

Køb af billetter til kurser/event eller kursus/eventrelaterede tillægsprodukter såsom madbilletter, overnatning, transport mm. er i henhold til - "Lov om visse forbrugsaftaler - §17 stk. 2 og §9 stk. 2 nr. 2a" – ikke omfattet af fortrydelsesret. Såfremt et arrangement aflyses, refunderes billetten naturligvis, og beløbet bliver automatisk tilbageført på den trukne betalingskonto. Gebyrer refunderes ikke.

Perioden regnes fra den dag;
- Hvor du modtager ordrebekræftelsen eller får leveret den fysiske vare.
- Får det sidste parti, eller sidste del i fysisk besiddelse, når det drejer sig om aftale af
  levering af varer der består af flere partier/dele. 

- Den første vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om regelmæssig levering af
  varer over en bestemt periode.

  Returneringsomkostninger skal du selv afholde.
Fortrydelse skal anmeldes til os senest 14 efter købet og fra fortrydelsen skal I senest 7 dage efter returnere forsendelsen. Meddelelsen skal gives pr. mail på dats@dats.dk. I meddelelsen skal du gøre tydeligt opmærksom på, at du ønsker at benytte din fortrydelsesret. Ønsker du at sende varen retur til os, skal den sendes til:

Dansk Amatør Teater og Scenekunst
Vindegade 34
5000 Odense C

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen.

 

Varer undtaget fortrydelsesretten

Følgende varetyper indgår ikke i fortrydelsesretten:
- Kurser eller kursusrelaterede produkter såsom madbilletter, booking af transport
  eller overnatning mm.
- Billetter eller eventrelaterede produkter såsom madbilletter, booking af transport
  eller overnatning mm.
- Du kan dog gebyrfrit overdrage pladsen/billetten til en anden, såfremt du bliver
  forhindret i at deltage, dog med det forbehold, at den der overtager
  pladsen/billetten, også er medlem hos DATS og at overdragelsen godkendes af DATS.
- Du er stadig ansvarlig for betalingen, hvis du overdrager pladsen til en anden.

 

Returnering

Du skal sende din fysiske ordre retur uden unødig forsinkelse og senest 7 dage efter, at du har gjort brug af din fortrydelsesret. Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med returnering. Ved returnering er du ansvarlig for, at varen er pakket ordentligt ind. Du skal vedlægge en kopi af ordrebekræftelsen.
Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering og til, vi har modtaget den retur.
Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

Varens stand ved returnering

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, hvorpå den fungerer. Du kan med andre ord prøve varen, som hvis du prøvede den i en fysisk butik.

Hvis varen er prøvet udover, det ovenfor beskrevet, betragtes den som brugt. Hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi på modtagelsestidspunktet - af returneringen. For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså afprøve varen uden egentlig at tage den i brug.

Tilbagebetaling

Fortryder du dit køb, får du naturligvis det beløb du har indbetalt til os retur.
I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købs-beløbet.
Ved anvendelse af fortrydelsesretten, refunderes alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (undtaget ekstra omkostninger som følge af dit valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at gøre brug af fortrydelsesretten. Tilbagebetaling gennemføres med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.
Vi kan tilbageholde beløbsrefunderingen, indtil vi har modtaget varen retur, medmindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

Persondatapolitik

Vi behandler og registrerer dine personoplysninger med det formål at kunne levere varen/oprette medlemskabet til dig, og for at kunne behandle henvendelser vedrørende dit køb. Behandlingen sker efter reglerne i vores persondatapolitik for Dansk Amatør Teater og Scenekunst. Heri kan du læse mere om, hvordan dine oplysninger behandles, hvornår de slettes, og hvilke rettigheder du har som registreret.

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER

 • Ved indmelding oplyser du navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse.
 • Navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse benyttes til at kontakte dig som medlem. Vi kontakter dig blandt andet, når vi indkalder til generalforsamlingen, sender mødereferater eller hvis der sker ændringer i dit medlemskab. Oplysningerne er nødvendige for at vi kan betjene dig som medlem. Oplysningerne slettes 5 år efter at du er ophørt som medlem jævnfør bogføringsloven.
 • DATS anmoder om informationer om dine betalingskortoplysninger ved indmeldelsen i foreningen.
 • Betalingskortoplysningerne benyttes ved kontingentbetaling. Dette sker for at gøre det enkelt for dig som eksisterende og kommende medlem af DATS og for, at lette medlemsadministrationen. Betalingskortoplysningerne er nødvendige for at foreningen kan trække medlemskontingent. Betalingskortoplysningerne slettes ved udmeldelse.
 • Det er nødvendigt at indsamle dine kortoplysninger for at kunne trække kontingent for medlemskabet af foreningen. Ønsker du ikke at videregive dine kortoplysninger til foreningen, kan det have betydning for din mulighed for at blive medlem af DATS.
 • Du har som medlem til enhver tid ret til at få oplyst, hvilke informationer DATS har om dig. Du har ligeledes ret til at få slettet eller rettet oplysningerne, hvis de ikke er korrekte.
 • Ved din indmeldelse giver du dit samtykke til, at DATS må behandle dine person- og kortoplysninger. Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Dette kan ske ved henvendelse til sekretariatet på dats@dats.dk
 • Hvis du mener, at foreningen har misligholdt sine forpligtelser i forhold til behandling af dine personoplysninger, skal din klage sendes til dats@dats.dk.

Derudover henviser vi til Datatilsynets klagevejledning:
https://www.datatilsynet.dk/generelt-om-databeskyttelse/klage-til-datatilsynet/

Datatilsynet
Borgergade 28, 5
1300 København K
Telefon: 33 19 32 00
E-mail:
dt@datatilsynet.dk

Klagemuligheder – oversigt og links:

Har du en klage over et produkt, købt i vores Webshop, kan der sendes en klage til:
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
Link:
www.forbrug.dk

Hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land, kan du angive din klage i EU Kommissionens online klageplatform.
Platformen findes her:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/
Angiver du en klage her, skal du oplyse vores E-mail adresse: dats@dats.dk